WEBSIDER - FORMATER

Webside til ethvert medie

(Responsive Design)

I dag har en webside aldrig haft større udfordringer hvad muligheder angår. At browse på PC har tidligere været det eneste medie siden starten af 90erne, men siden hen, er det blevet muligt og normalt at browse fra TV, tablet og ikke mindst Smartphonen.

Internetsider på PC

Da Internettet blev introduceret i 1990erne var PCen det eneste medie, hvor man kunne brow- se på Internettet. En skærm på 14-15 tommer med en skærmopløsning på 800x600 pixels var det mest almindelige. Senere blev den almin- deligste opløsning 1024x768. Senere igen og med introduktionen af LCD og LED fladskærme er opløsningerne steget støt, hvor 1920x1080 er almindeligt for PC skærme og TV skærme. 16:9 formatet har overtaget det gamle format 4:3. Nogle TV skærme går yderligere højere op i opløsninger, men Internetsiderne er nødt til at forholde sig til de høje opløsninger på TV og PC og de mere begrænsede opløsninger på Smartphones. Selv om nogle tablets og Smart- phones understøtter 1920x1080 pixels, er det udelukkende for at kunne “caste”* sit indhold op på sit TV med netop 1920x1080 pixels i opløsning som er opløsningen på et Full HD TV. Men på grund af den lilleskærm ville tek- sterne være total ulæselige, hvis man ikke havde tilpasset hjemmesiden Smartphone.

Internetsider på tablets og

Smartphones

Nogle tablets og Smartphones understøtter den standard for Full HD 1920x1080 pixels for at være kompatibel med TVet. Men hvis man f. eks. viser en hjemmeside, der er normal at se på en storskærm som et TV og PC monitorer, på en Smartphone, er der ingen der overhove- det har en chance for at se og læse indholdet på siden. En PC skærm og TV viser formatet liggende, hvor imod en Smartphone og tildels tablets viser sit indhold stående. Tablets med en skærm på 7” eller mere bruges både liggen- de og stående. På både Smartphones og tablets skifter skærmen automatisk til liggende eller stående format, når man drejer den til lodtret eller vandret brug.

Hjemmesiden skal understøtte

disse muligheder

En moderne hjemmeside skal kunne detekte hvilket medie man bruger, når man ser denne i browseren og skifte automatisk til det tilpasse- de hjemmeside format. Se billedet i toppen. C3M kan lave en differentiering mellem fire forskellige skærmstørrelser. Som standard på alle C3M producerede hjemmesider understøt- tes to formater: Version til TV og PC Version til Smartphones og visse tablets Det er som tidligere nævnt at udvide med to yderligere formater, hvis det ønskes.
DESIGNER WebDesign WebHosting Apps udvikling Mail Service Support
Her ses forskellen mellem 4:3 og 16:9 formatet.
Skift mellem vandret og lodret brug
* caste betyder at man kan via WiFi projek- tere sit indhold på Smartphonen op på sin TV skærm ved hjælp af en Cast USB enhed.
Se Miracast Se Miracast
© Copyright C3M 2016
Gammel Kongevej 109, 1. th. - DK 1850 frederiksberg C - +45 51 29 21 66 - kontakt@c3m.dk

WEBSIDER - FORMATER

Webside til ethvert

medie (Responsive Design)

I dag har en webside aldrig haft større udfordringer hvad muligheder angår. At browse på PC har tidligere været det eneste medie siden starten af 90erne, men siden hen, er det blevet muligt og normalt at browse fra TV, tablet og ikke mindst Smartphonen.

Internetsider på PC

Da Internettet blev introduceret i 1990erne var PCen det eneste medie, hvor man kunne brow-se på Internettet. En skærm på 14-15 tommer med en skærmopløsning på 800x600 pixels var det mest almindelige. Senere blev den almin-deligste opløsning 1024x768. Senere igen og med introduktionen af LCD og LED fladskærme er opløsningerne steget støt, hvor 1920x1080 er almindeligt for PC skærme og TV skærme. 16:9 formatet har overtaget det gamle format 4:3. Nogle TV skærme går yderligere højere op i opløsninger, men Internetsiderne er nødt til at forholde sig til de høje opløsninger på TV og PC og de mere begrænsede opløsninger på Smartphones. Selv om nogle tablets og Smart-phones understøtter 1920x1080 pixels, er det udelukkende for at kunne “caste”* sit indhold op på sit TV med netop 1920x1080 pixels i opløsning som er opløsningen på et Full HD TV. Men på grund af den lilleskærm ville tek-sterne være total ulæselige, hvis man ikke havde tilpasset hjemmesiden Smartphone.
© Copyright C3M

Internetsider på tablets og

Smartphones

Nogle tablets og Smartphones understøtter den standard for Full HD 1920x1080 pixels for at være kompatibel med TVet. Men hvis man f. eks. viser en hjemmeside, der er normal at se på en storskærm som et TV og PC monitorer, på en Smartphone, er der ingen der overhove-det har en chance for at se og læse indholdet på siden. En PC skærm og TV viser formatet liggende, hvor imod en Smartphone og tildels tablets viser sit indhold stående. Tablets med en skærm på 7” eller mere bruges både liggen-de og stående. På både Smartphones og tablets skifter skærmen automatisk til liggende eller stående format, når man drejer den til lodtret eller vandret brug.

Hjemmesiden skal understøtte disse

muligheder

En moderne hjemmeside skal kunne detekte hvilket medie man bruger, når man ser denne i browseren og skifte automatisk til det tilpasse-de hjemmeside format. Se billedet i toppen. C3M kan lave en differentiering mellem fire forskellige skærmstørrelser. Som standard på alle C3M producerede hjemmesider understøt-tes to formater: Version til TV og PC Version til Smartphones og visse tablets Det er som tidligere nævnt at udvide med to yderligere formater, hvis det ønskes.
Her ses forskellen mellem 4:3 og 16:9 formatet.
DESIGNER WebDesign WebHosting Apps udvikling Mail Service Support